35 880 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при три проверки

...
35 880 къса контрабандни цигари откриха митническите служители при три проверки
Коментари Харесай

Близо 36 хиляди къса контрабандни цигари са открити на Капитан Андреево

35 880 къса контрабандни цигари откриха митническите чиновници при три инспекции на  " Капитан Андреево ", осведомиха от Агенция " Митници ".

При един от случаите товарен автомобил с турска регистрация влиза в страната на 22.07.2023 година Шофьорът на камиона – турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Франция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация. При последвалия физически надзор в товарното помещение са открити недекларирани 1000 кутии  (20 000 къса) цигари без български акцизен бандерол

Два дни преди този момент, на 20.07.2023 година в 04.34 часа, в различен товарен автомобил с турска регистрация са открити 428  кутии (8560  къса) цигари. Тютюневите произведения са открити  в туба за вода в предната дясна част на ремаркето и в аварийните калници на гърба на влекача. Камионът превозвал стока от Турция за Нидерландия. Третият случай е открит няколко часа преди този момент в 01.20 часа, когато при щателна митническа инспекция се открива, че в предната стена на полуремаркето на камион, пренасящ стока за Нидерландия, са открити 366 кутии  (7320 къса) цигари.

Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. На трима водачи – турски жители, са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули – цигари без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали над 20 250 000 къса незаконни цигари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР